Feng Shui

Cei mai mulţi oameni poartă cu ei un gram de iraţional… Mă gândesc acum la superstiţioşi; dacă pisica neagră vine spre tine e noroc, dacă îţi taie calea e ghinion. Am găsit pe undeva că aduce mare ghinion dacă faceţi cadou un inel de aur sau argint cu perle. Să nici nu vă gândiţi la aşa ceva! Iar dacă vă mutaţi într-o casă nouă nu luaţi cu voi mătura veche. Aduce ghinion. Una nouă rezolvă problema!

Oamenii fac tot felul de corelaţii cu elemente din real pentru a lumina inexplicabilul. Avem fiecare în portofoliu decizii fără noimă, luate „nu ştim de ce”, acţiuni, gesturi, „strategii fatale” – vorba lui Baudrillard – care se derulează aparent inexplicabil. La televizor se pot vedea astfel de exemple zilnic. Aici nu se încurajează înţelegerea, ci contemplarea şi rătăcirea spiritelor în frânturi fără sens. Mai ales pe canalele de ştiri şi în talk-show-uri: se reduc distanţele, se reconfigurează mobilele acţiunilor, se potenţează intenţii şi ambiţii… Poate că ceea ce oferim se explică prin ceea ce primim. Atunci când spiritul este contaminat în mod constant, nu trebuie să mire că rezultă un spirit infect!

Dar este numai o felie a existenţei!…mai sunt multe… iniţiat să fii! De pildă, la mine, primele zile ale noului an au început cu un sms, apoi pe măsură ce zilele lui ianuarie treceau, acelaşi sms s-a repetat de mai multe ori de la persoane care voiau să mă ajute. Textul este următorul: Această lună ianuarie este foarte specială. Are 4 zile de luni, 4 sâmbete şi 4 duminici. Acest lucru se întâmplă la fiecare 823 de ani. Se numeşte sacii cu bani. Trimiteţi acest mesaj la 8 persoane bune şi banii vor apărea conform Fengshui-ului chinez. Cei care opresc lanţul mesajului nu vor avea bani!

Nu m-am gândit să opresc lanţul. Dimpotrivă! M-am gândit să împlinesc în acest articol precondiţia succesului financiar pe 2014! Acum chiar că ajunge la foarte mulţi! Ce dacă nu vă pot da argumente raţionale? Vreţi să aveţi bani? Atunci ştiţi ce să faceţi! Nu vă gândiţi să munciţi mai mult! Nu mai faceţi calcule, cum şi unde să investiţi sau de unde şi cât să economisiţi. S-a rezolvat!

De pildă, din astfel de poveşti se naşte şi patosul retoricii! Ne înflăcărăm şi, mai ales, îi înflăcărăm pe alţii. De aici ne vine energia să dăm totul, ni se învolbură sângele în vene, suntem gata să rupem munţii, să mergem la luptă. Se spune că atunci când Eschil ţinea un discurs în piaţa publică din Atena antică, toţi erau impresionaţi de frumuseţea vorbelor, însă, după ce atenienilor le vorbea Demostene, cei din agora izbucneau la unison: Să mergem la luptă împotriva lui Filip! Despre asta e vorba!

Acum trebuie să acţionăm! Planetele s-au aliniat în aşa fel încât nu mai este loc de întors! Apropos de ţara în care trăim cei mai mulţi, exclusiv Feng Shui-ul mai poate salva programul de guvernare, redresa cifra dezastruoasă a absorbţiei fondurilor europene, uşura povara creditelor la bănci, suma de la întreţinere sau factura de la telefon şi cablu…. Daţi, daţi, daţi: share, forward, share! Trimiteţi prietenilor acest articol! Pe reţelele de socializare, pe mail, daţi telefon, faceţi vâlvă peste tot! Să profităm de această oportunitate rară, care se produce independent de noi, o dată la 823 de ani!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *