Nou-vechiul trend în tratarea afecţiunilor fizice sunt plantele. Volume impresionante de ceaiuri de toate felurile fierb în milioane de ibrice, fierbătoare şi ceainice în lumea întreagă.
De o arsură, un ulcer sau o migrenă ne tratăm destul de uşor cu aceste amestecuri dibaci gândite de natură. Ce facem însă, atunci când afecţiunea noastră nu este una fizică, ci psihică, sentimentală, o boală a moralului care nu trece oricâte „levănţici” am îngurgita cuminţi dimineaţa, la prânz şi seara.
Şi de cele mai multe ori se întâmplă ca afecţiunile exterioare să fie date de vreun dezechilibru sau suferinţă emoţională peste care nu reuşim să trecem. Ciclul este unul simplu: ai păţit o nenorocire, suferi! Din cauza suferinţei începi să : mănânci mai mult sau să nu mai mănânci deloc sau să fumezi excesiv sau să te consumi foarte mult sau să ai o viaţă complet diferită faţă de perioada dinainte de…Automat toate aceste schimbări afectează fizicul et voilà afecţiunea sau chiar boala.
In micul meu „plafar” mi-am pregătit conştiincios ani de-a rândul diverse tincturi, diverse licori şi amestecuri uscate sau proaspete pentru momente de cumpănă şi nu numai. Avantajul? Sunt aproape gratuite, efectele se văd pe termen lung şi începând din momentul aplicării, se potrivesc atât adepţilor bio cât şi neîncrezătorilor. Elementele au fost testate personal, iar efectele pot fi testate şi văzute chiar pe propria piele.
Iată câteva „articole”:
– pentru sentimentul de dezamăgire (oricare ar fi cauza): trezit dimineaţa foarte devreme şi uitat preţ de câteva secunde la soare. Dacă nu este soare, ne uităm la cer. Pentru linişte. De preferat procedeul se desfăşoară în deplină singurătate. Se adaugă, după gusturi, o haină colorată, veselă (galben, roşu, portocaliu, verde, etc)
– pentru sentimentul de trădare: un plâns bun. Şters ochii, spălat faţa cu apă neaparat rece şi mâncat câteva feliuţe subţiri de lămâie simplă. Credeţi-mă, merge de fiecare dată – la cât de acră este lămâia, cu siguranţă nu te vei mai gândi la altceva. Plus că îţi stimulează circulaţia sanguină, îţi dă o stare de bine şi de vitalitate. Pe urmă găseşte un citat de încurajare. De exemplu, eu de mult timp mi-am înrămat o poză pe care scrie simplu: „Keep on hoping!” Îţi rămâne în minte fără să vrei şi nu te plictiseşti găsindu-i noi şi noi sensuri.
– apropo de plictiseală, pentru astfel de momente propun aşa: ieşi afară, vorbesc serios, chiar dacă sunt -114 grade sau 120 cu plus. Ieşi afară, mergi pe stradă, singur(ă) de nebun. De preferat să ai la tine căştile cu vreo muzică preferată ceva, sau dacă nu eşti genul care ascultă muzică în căşti, alternativa este să te duci în parcul cel mai apropiat unde se joacă nişte copii. Cu cât sunt mai mici, cu atât mai bine. O să ai material de amuzament. Sau vezi un film. Sau citeşte ceva, orice îţi place. Sau fă-ţi ordine în haine. Sau fă parada modei cu ele. Sau dormi. Lucrurile par întotdeauna altfel după ce te trezeşti din somn!
– pentru sentimentul de singurătate: pur si simplu, get the f..k out of it. Ai vreo 6 miliarde de oameni pe lumea asta care se îngrămădesc pe o planetă din ce în ce mai mică. Şi ţie încă ţi se pare că eşti singur(ă)??
Pe voi ce vă face să treceţi peste astfel de sentimente? Ce alte stări aţi adăuga şi v-ar ajuta să aflaţi şi o altă părere?