Podcast cu Andrei Pleșu despre Dilema Veche de acum

”În contextul de acum, nu e cuviincios să ne plîngem. Mor oameni, moare piața muncii, mor ramuri întregi ale vieții economice și financiare. Mor certitudini care păreau definitive, mor deprinderi private și comunitare „tradiționale”, mor speranțe și instituții al căror temei părea de neuzurpat. Așa stînd lucrurile, nu putem pretinde ca un săptămînal de cultură să supraviețuiască nestingherit. Da, Dilema (veche) se confruntă cu o iminentă dispariție. Condițiile de existență pe care ni le propune Holdingul Adevărul sînt, în fapt, un mod de a sugera retragerea…”

-așa își începea, zilele trecute, editorialul său din Dilema Veche, Andrei Pleșu.

Unul dintre cele mai triste editoriale pe care cititorii presei scrise (fie ea tipărită sau online) le-au putut citi în ultimele săptămâni.

Despre situația actuala Dilemei Vechi, despre perspectivele pentru această publicație etalon pentru postcomunismul românesc, Andrei Pleșu vorbește, preț de o jumătate de oră, aici, într-un document-podcast de referință: https://podcasts.apple.com/ro/podcast/on-the-record/id1482918383?i=1000473948372

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *