Pipetă, motoretă, arbaletă

“ONG-uri americane pentru apararea drepturilor omului au dat in judecata statul Georgia (sud-est) pentru ca a refuzat unor parinti sa-si numeasca fata „Allah”, scrie AFP. Parintii, Elizabeth Handy si Bilal Walk, doresc ca fiica lor in varsta de 22 de luni sa se numeasca ZalyKha Graceful Lorraina Allah. Dar, potrivit unor responsabili de la ministerul sanatatii publice citati de The Atlanta Journal-Constitution, legea locala cere ca numele de familie al copilului sa fie Handy, Walk sau o combinatie dintre cele doua. Filiala locala a American Civil Liberties Union (Aclu) a depus plangere in 23 martie impotriva statului Georgia. „Nu este treaba guvernului sa spuna parintilor cum pot sau cum nu pot sa-si numeasca copiii”, a declarat Andrea Young, director executiv al Aclu pentru Georgia. Parintii spun ca au ales numele Allah pentru fiica lor deoarece este „nobil” si ca decizia nu are nicio legatura cu religia. Acestia se plang acum ca nu pot obtine un certificat de nastere si un numar de securitate sociala pentru fiica lor” (Hotnews, 28 martie 2017).

Elizabeth Handy şi Bilal Walk s-au întîlnit la cursurile de literatură franceză de la Harvard. După ce s-au detestat, s-au adorat, iarăşi s-au detestat, apoi iarăşi s-au adorat, ei şi-au dat seama că sînt atît de fascinaţi unul de celălalt încît nu le rămîne altceva de făcut decît să se căsătorească dacă vor să se vindece de această obsesie. Au hotărît că trebuie să rămînă pînă în ultima clipă excentrici, promiţîndu-şi că, dacă vor simţi vreodată că sînt pe cale să devină nişte indivizi banali, nu vor ezita să-şi pună deîndată capăt zilelor, citind înainte de gestul fatal cîteva pagini din Thomas de Quincey. Elizabeth şi Bilal, care şi-au dat destul de repede seama că înzestrările lor naturale nu le vor permite să fie nici artişti, dar nici criminali în serie, au hotărît să-şi transforme viaţa într-o operă de artă, ferindu-se de orice tentaţie conformistă. Dispreţuindu-şi programatic vecinii şi prietenii pentru incapacitatea lor de a trăi mereu în mod original, şi-au tăiat toate legăturile cu societatea, agăţaţi bolnăvicios unul de celălalt, petrecîndu-şi toate momentele zilei împreună, între cărţile lor şi computerele lor. Însă, după vreo trei ani de căsătorie, acest tip de viaţă a început să-i nemulţumească, aşa că au decis să caute alţi oameni asemenea lor cu care să-şi împărtăşească idiosincraziile. Salvarea a venit de pe internet : au descoperit că la Memphis exista de vreo 20 de ani un club fondat de un dadaist italian şi un rapper columbian în care erau acceptaţi doar aceia capabili să dovedească prezentînd documente oficiale că au ales nume cu totul neobişnuite pentru copiii lor. Deşi nu se gîndiseră niciodată că ar putea să aibă copii, Elizabeth şi Bilal au decis de îndată că nu au dreptul să ezite, că dacă în clubul cu pricina sînt acceptaţi doar oameni cu copii, vor avea şi ei copii.

bizar

Elizabeth a aflat că e însărcinată în august şi, cu toate că s-a simţit umilită că trebuie să se comporte la fel ca toate celelalte femei, a hotărît că va avea destulă răbdare. Cînd simţea că nu mai poate, că furia o copleşeşte, că nu ar reuşi să se liniştească decît fumînd marijuana, îl punea pe Bilal să-i citească numele copiilor membrilor clubului de la Memphis. Se relaxa de îndată ce auzea : Idiot din Compot cu Alveolă de Pilot, Pornograf Isoscel cu Coadă de Dovlecel, Masochist Colofon cu Şindrilă de Molton, Birmanez Asuprit doar în Şniţel Tăvălit, Kantian Mătrăgună Trage Spuze în Alună, Comunist Conţopist cu Breton de Arhivist, Motoretă Chihlimbar cu Tonetă de Mărar, Voluntar Şoricos Care Roade Orice Os, Tîmplărie Inventar Pune Coada pe Cîntar, Murg Zălud Asudat Face Nunta în Banat, Jainist Fără Oaie Mută Yoga în Copaie, Piţigoi Arvunit Scuipă Rodii pe Un Mit, Biseptol Înfundat Caută Orga în Palat, Onix Prolix cu Gît de Pix, Vardist Altist Dansînd Doar Twist, Borcan Integru Cîrmind Spre Negru, Peter Pan Tupilat În Clătita de sub Pat, Regişor Omuşor cu Coriste la Coafor, Potomac Tolomac Se Îmbuibă Doar Cu Mac, Hoplit Chitit Să Zică Shit, Belzebut Capsoman Cu Mănuşi de Dragoman, Mişcaţi Gealaţi Pîn’La Galaţi, Lady Gaga Kabbalistă Are Umeri de Tiristă.

ZalyKha Graceful Lorraina Allah nu era decît numele-momeală, numele graţie căruia Elizabeth şi Bilal sperau să işte ceva scandal, dobîndind notorietatea necesară pentru a purcede la lucruri mai serioase. Se gîndeau de mai bine de şase luni la adevărate nume-poeme, la cea mai pură eufonie, la magnifice jocuri de cuvinte, la sofisticate alăturări de metafore sanskrite şi imprecaţii portugheze. În cele din urmă, după numeroase deliberări, au stabilit că adevăratul nume al fiicei lor trebuia să fie Enkidu Mănîncă Urechi Povestindu-ne Vise Perechi. Şi dacă nu vor putea să obţină un certificat de naştere pentru acest nume, sînt hotărîţi să plece în Estonia.

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *