Pablito si criza de comunicare

În cea mai dramatic-absurdă & comic-ridicolă seară din istoria ultimului cincinal al PSD-ului, Liviu Dragnea, actualul El Lider Maximo (dar, pesemne, nu și cel din urmă), a băgăt CD-ul mult zgîrîiat cu ”nu am comunicat bine”. L-a cam pus pe repeat, ceea ce poate însemna multe – și, în nici un caz, de bine.

Per total, să spui așa ceva – că marea problemă a PSD și a guvernării PSD e o ”proasă comunicare” – e admirabil. Mai precis: admirabil de stupid în cazul de față!

O sa invoc ce spunea un titan al politicii – în chip de contraargument puternic și dizolvant la replica serii transpirată pe sub mustață de Liviu Dragnea. R. Reagan: ”eu nu sunt un bun comunicator; eu comunic decizii bune”. Reagan – cel care era inclusiv un uriaș ”comunicator” (supranumit, de altfel, The Great Communicator).

bizar

Prin urmare, nu trucurile care pot ridica o ”comunicare eficientă” sunt ceea ce au lipsit, cotidian și vital, celor de la PSD. Ci deciziile.

Absența deciziilor, dublate de – și acestea nu au lipsit de fapt – deciziile proaste. Acestea din urmă, venite în numai 10 luni într-o avalanșă fără precedent.

Nu ”comunicarea” e de vină că PSD și-a pus o garnitură de miniștri atît de limitați cum nu a avut niciodată în istoria sa. A fost efectul unei decizii.

Nu ”comunicarea” e de vină că acest partid își protejează corupții și repetă această rețetă care, bunăoară, acum un deceniu a inspirat o carte admirabilă – ”Furtul unei națiuni”. Autor: Tom Gallagher.

Nu ”comunicarea” e de vină că avem un ministru al Educației aproape analfabet. A fost o decizie statuată în partid.

Nu ”comunicarea” e de vină că autostrăzile din România nu vor avea anul acesta nici un km în plus – suntem aici ca urmare a unei decizii de un tip Cuc, un ins inodor, incolor. Și profund incompetent!

Nu ”comunicarea” e de vină că nivelul sărăciei crește alarmant în România. A fost efectul unor decizii economice stupide ale PSD-ului; decizii care sunt departe de a-și fi consumat potențialul profund toxic – am mai avut o criză adîncă provocată (atunci în cîrdășie de PSD și PNL-ul lui Tăriceanu; azi, de PSD și de ALDE Tăriceanu) de măsuri similare. Punctual: a propos de comunicare, Liviu Dragnea o tot dă pe asta cu ”a crescut puterea de cumpărare a românilor cu 10%”. Să repeți așa ceva, în ciuda evidențelor strivitoare, e cel puțin o minciună. Nu crește cu adevărat puterea de cumpărare a românilor pentru că așa vrea Liviu Dragnea, în condițiile în care prețurile au crescut în 3 luni deja de trei ori și vor mai crește, după scumpirile la gaze și după probabila liberalizare la energie din lunile următoare.

Nu ”comunicarea” e de vină că România revine alarmant la practici care amintesc tot mai mult de guvernarea lui Năstase Adrian (pe numele său de infractor cu acte în regulă!). E, vai, doar urmarea unor decizii în linia tradițională a socialiștilor români.

Și zeci de alte asemenea.

În nici un caz nu a fost vorba despre ”o comunicare defectuoasă”.

Și încă un detaliu, important: cînd aproape toată presa (non-social media!) este ca un pudel jalnic pentru PSD, o dată în plus, problemele majore nu țin de comunicare. Ci de cu totul altceva.

Bref: când iei decizia să investești în panarame și în catastrofe și să defilezi cu ele, aceasta este – hai, după mine, dle Dragnea: un, doi, trei, cu gura mare, să se audă clar și în spatele clasei noastre politice populate cu atîția repetenți! – o problemă de…decizie. Nu de comunicare!

A propos: ați remarcat body-language-ul și mai ales expresie fețelor lui Dragnea și Tudose cînd se scurgeau către mașinille lor din seara  de 12 octombrie? Știu, știu: neprețuită! Dar nici la unul, nici la altul, problema primă și problema ultimă nu are legătură cu…comunicarea.

P.S. Ce caută ”Pablito” în titlul acestui text?

1) E o eroare; 2) Pablito e o eroare; 3) Pablito e Pablito – așa cum am putut vedea și în filmul ”Narcos” -, iar Liviu Dragnea e Liviu Dragnea!; 4) Sau nu?: 5) La punctul 4 aproape că am glumit; 6) Sau nu?

notă: în premieră, acest text a fost publicat aici!

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *