FOTO: National Award 2021 – Marele câștigător al competiției din România a fost anunțat

World Photography Organization și Sony România anunță că românca CRISTINA VENEDICT este câștigătoarea National Award, în cadrul Sony World Photography Awards 2021.   

Programul National Awards este o inițiativă a World Photography Organization și Sony, având ca scop susținerea comunităților locale de fotografi din întreaga lume, competiție la care anul acesta au participat 53 de țări.   

Peste 330,000 de imagini din 220 de terirorii au fost înscrise la Sony World Photography Awards 2021, iar peste 165,000 au fost încadrate în competiția Open (din care au fost selectați și câștigătorii National Award). În România, juriul a evaluat peste 5,017 imagini, cu 455 mai multe decât anul trecut.  

Cristina Venedict a fost aleasă în mod anonim de către jurați pentru imaginea ei denumită Solitude, încadrată la categoria Creativitate  a competiției Open.  

Cristina Venedict este un fotograf de portret care locuieste în Botoșani, România. Cristina și-a descoperit pasiunea pentru fotografie acum aproximativ 13 ani, după absolvirea universității, dar dragostea pentru artele vizuale a fost moștenită de la tatăl ei. De atunci a îmbrățișat fotografia cu pasiune și emoție, a început să se joace, să experimenteze și să se dezvolte în multe feluri, astfel încât viața ei să capete un nou sens și a simțit că asta vrea să facă.  

Referitor la premiul ei, Venedict a spus: „Vă mulțumesc mult pentru premiu! Este o onoare pentru mine să mă aflu printre toți acești fotografi uimitori! Este incredibil … și câștigarea acestui premiu mă face să îmi doresc  să creez lucruri mai frumoase și să cresc mai mult ca artist! Modelul din această fotografie este o tânără actriță pe nume Cezara Munteanu. Fotografia a fost creată în studioul meu din Botoșani, România”.  

 În calitate de câștigătoare a National Award în România, Cristina Venedict primește echipament fotografic profesionist din partea Sony, pentru dezvoltarea de proiecte viitoare.  

 Câștigătorii globali ai categoriilor Student, Youth, Open și Professional din cadrul competiției Sony World Photography Awards 2021 vor fi anunțați în data de 15 aprilie 2021 prin intermediul platformelor digitale și video ale World Photography Organization. Pentru mai multe informații despre câștigători și liste scurte, vă rugăm accesați www.worldlphoto.org   

 

 DESPRE SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS 

Produsă de World Photography Organisation, competiția de nivel internațional Sony World Photography Awards reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente din calendarul fotografic global. Aflată la cea de-a 14a ediție, expoziția cu intrare liberă este o voce a fotografiei globale și oferă o perspectivă vitală asupra artei fotografice contemporane. Dedicată atât artiștilor consacrați, cât și celor în curs de formare, Sony World Photography Awards oferă oportunități pentru expunerea muncii lor, la nivel Mondial. În plus, competiția recunoaște munca celor mai influenți artiști care lucrează în acest mediu, prin intermediul Outstanding Contribution to Photography Awards; printre cei care au primit această distincție se numără Martin Parr, William Eggleston și Nadav Kander.  

DESPRE COMPETIȚIILE SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS  

Categoriile competiției Sony World Photography Awards 2021 includ: 

  • Competiția Professional – Jurizată în mod anonim anonim, pe baza lucrărilor înscrise. Include 10 categorii, inclusiv o categorie nou intrdusă dedicată mediului înconjurător.   

  • Competiția Open – Jurizată în mod anonim pe baza unei singure imagini. Reunește 10 categorii. 

  • Competiția Youth – Jurizată în mod anonim pe baza unei singure lucrări care ilustrează o tematică lunară și dedicată fotografilor cu vârste cuprinse între 12 și 19 ani. 

  • Competiția Student – Dedicată instituțiilor academice, un dosar foto realizat pentru a răspunde unul brief pe tema Invisible Lines’. Fotografii ajunși pe lista scurtă trimit, ulterior, o serie de imagini realizate pe baza unui al doilea brief. 

  • National Awards –  Toate imaginile înscrise în categoria Open sunt luate în considerare automat pentru programul National & Regional Awards, care celebrează talentul fotografic local în peste 50 de țări și este evaluat anonim pe baza unei singure imagini.  

  • DESPRE ORGANIZAȚIA MONDIALĂ A FOTOGRAFIEI  

  • Organizația Mondială a Fotografiei este o platformă globală pentru inițiativele din lumea fotografiei. Activând în peste 180 de țări, scopul organizației este acela de a ridica nivelul de conversație în acest domeniu celebrând cele mai bune imagini și cei mai buni fotografi din lume. Organizația se remarcă prin crearea relațiilor pe termen lung cu fotografii, daOrganizația Mondială a Fotografieir și cu partenerii de marcă din industrie. World Photography Organisation găzduiește un număr mare de evenimente anuale, precum: Sony World Photography Awards, cea mai mare competiție de fotografie din lume, dar și PHOTOFAIRS, International Art Fairs Dedicated to Photography. Pentru mai multe detalii accesați www.worldphoto.org. Urmăriți World Photography Organisation pe Instagram (@worldphotoorg), Twitter (@WorldPhotoOrg) și LinkedIn/Facebook (World Photography Organisation). Hashtag-urile noastre sunt #sonyworldphotographyawards #swpa. 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *