USL. Romanian Psycho

La începutul mandatului său de ministru al Culturii, Daniel Barbu făcea o declarație imbecilă, uitată cam repede, după care n-ar trebui să facem Festivalul Enescu, fiindcă ar costa cam cât un kilometru de autostradă. Iată panseul lui din ianuarie: „Festivalul George Enescu – e ceva absolut fabulos, devizul este însă pe măsură. (…) Trebuie să cântărim avantajele pe care le aduce, brandul de ţară, în acelaşi timp costă foarte mult, comparativ cu un kilometru de autostradă e cam acolo”.

Bun, din ianuarie încoace s-au construit mulți kilometri de autostradă, așa încât noi am cam uitat declarația asta. Însă domnul ministru n-a uitat-o – fiindcă, după mine, imbecilitatea enormă cu Festivalul Shakespeare & bolnavii de SIDA e un caz ca la manual de întoarcere a refulatului. Adică, mai explicit: subconștientul domnului Barbu știa că a rasolit-o urât cu un festival de prestigiu, prin urmare același subconștient și-a spus c-ar fi cazul să dreagă busuiocul pe seama altui festival de prestigiu. Și pe seama bolnavilor de SIDA.

Problema domnului Barbu e că n-a fost mai inteligent decât propriul subconștient.

Iar acum, lumea aproape regretă subconștientul domnului Barbu, comparându-l cu succesorul lui, domnul Gigel Știrbu. Eu zic să nu ne pripim: are și domnul Gigel Știrbu subconștientul lui, ne va convinge de asta.

Pe mine nu mă revoltă alegerea domnului Știrbu ca ministru al Culturii – ci mă edifică. PNL-ul pur și simplu nu are o rezervă mai bună de cadre. Dacă ar fi avut-o, ar fi ales pe altcineva – mai, cum să spun, cultural. După cum nici PSD-ul nu are o rezervă mai bună de cadre – de vreme ce a trimis la ICR pe sanitar-veterinarul domn Valentin Iovan.

Asta e rezerva de cadre a USL: Gigel Știrbu pe post de Toader Paleologu, Zamfiroiu-Jicman-Iovan pe post de Patapievici-Mihăieș-Tania Radu. Adică niște figuri extrase direct din zona dark a subconștientului, servite pe post de instanțe ale conștientului (& conștiente. desigur).

Ceea ce, repet, mai degrabă decât să mă revolte, mă edifică. Guvernarea USL e o sumă de figuri & pulsiuni dereglate ale subconștientului. Ceea ce explică de ce seamănă mai degrabă cu un tablou de simptome decât cu o guvernare.

USL e Romanian Psycho. În care, unlike Nietzsche, ce nu te omoară, te duce la demență.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *