#minicronici #DespreMinuni

#minicronici #DespreMinuni Printre intelectualii străluciți formați la Oxford, C. S. Lewis era, în vremea lui, un răzvrătit. Făcea figură de excentric care punea rațiunea, argumentul logic și dezbaterea înaltă de idei în slujba credinței creștine în Întruparea lui Dumnezeu.
Odată cu convertirea lui la creștinism, redutabile instrumente filozofice șlefuite și exersate de fostul agnostic erau cultivate și rafinate în spirit biblic pentru a explica de ce realitatea credinței merită luată în seamă. În vremurile noastre, cărțile lui rămân greu de combătut și sunt cu atât mai subversive cu cât gândirea dominantă actuală e saturată de un nou naturalism, de materialism științific și, pe de altă parte, de folclor religios apocaliptic.
Dacă pregătirile de Crăciun nu se epuizează cu totul în istovitoare alergături, cheltuieli de bani și energie, eforturi de a umple masa cu de toate, complicate întruniri familiale în fața televizorului, și mai rămâne loc pentru liniștea reflecției, paginile despre minuni și despre Nașterea lui Isus din această carte ar putea să-i pună pe gânduri pe credincioși și necredincioși, deopotrivă pe sceptici și pe agnosticii dedicați exercițiului rațiunii.
Textul despre posibilitatea și semnificația minunilor a fost publicat într-o primă versiune în 1947 în revista Time. „Erezia intelectualului C.S. Lewis de la Oxford se numește creștinism”, anunța titlul de pe copertă, profetic valabil și azi.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *