Lansare Humanitas #live #online: „Arcașul fără arc. Poveşti, pilde și vorbe de duh din China, Japonia și Coreea alese, traduse și prefațate de Ștefan Liiceanu“

Marți, 10 noiembrie, ora 19.30, va avea lor lansarea Humanitas #live #online a volumului „Arcașul fără arc. Poveşti, pilde și vorbe de duh din China, Japonia și Coreea alese, traduse și prefațate de Ștefan Liiceanu“.
La eveniment vor participa Ștefan Liiceanu, Marius Constantinescu, jurnalist cultural, Șerban Georgescu, directorul Departamentului de Studii Asiatice din cadrul Universității Româno-Americane și Lidia Bodea, directorul Editurii Humanitas.
„Arcașul fără arc“ este un fel de pateric al unei sofisticate culturi asiatice, în care cititorul va descoperi simplitatea rafinată a traiului zilnic, învățăturile, adesea paradoxale, ale unor înțelepți vestiți și va afla, poate, cu surprindere, răspunsuri neașteptate la întrebări stăruitoare ale existenței proprii.
„Nu puţine cărţi din Asia Orientală, unele vechi de peste 2.500 de ani, au reușit să dăinuie până în ziua de azi. Faptul că avem încă sub ochi mărturia trecutului se datorează cărţilor clasice din care au fost selectate poveștile aflate în acest volum. Graţie lor, putem sta de vorbă cu spiritul oamenilor care au trăit în acea parte a lumii cu sute și mii de ani în urmă. Și lucrul acesta are de ce să ne umple de emoţie. Căci ei sunt, cu o vorbă faimoasă, „inimile moarte care bat pentru cei vii“.“
– Ștefan Liiceanu
Un eveniment realizat în colaborare cu Centrul de Studii Romano-Japoneze.
Evenimentul va fi difuzat live pe pagina de Facebook a Editurii Humanitas. Înregistrările video și audio vor fi ulterior disponibile pe #HumanitasYouTubehttps://bit.ly/Humanitas-YouTube și #HumanitasSoundcloudhttps://bit.ly/Humanitas-Soundcloud.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *