INFO: Haruki Murakami-În noapte

În noapte este un puzzle de personaje cum nu se poate mai diferite: Eri Asai, un fotomodel cufundat într-un somn care durează de luni de zile, sora ei, Mari, o studentă pasionată de lectură, un trombonist de jazz, o tînără prostituată chinezoaică brutalizată şi abandonată într-un love hotel, un simplu angajat la o firmă de calculatoare. Toţi sînt oameni ai nopţii bîntuiţi de secrete şi dorinţe nelămurite, iar legăturile dintre ei se limpezesc încetul cu încetul pe parcursul cărţii, construind un univers nocturn plin de farmecul, subtilitatea şi umorul caracteristice romanelor lui Murakami.

„Un roman al aventurii erotice şi intelectuale, o carte romantică şi seducătoare.” (Kirkus Reviews)

copertaFata

În noapte face parte dintre acele romane scurte, tulburător de intime şi sensibile ca o rană deschisă în care Murakami descrie cu minuţiozitate de bijutier toate nuanţele singurătăţii şi ale existenţei tainice a protagoniştilor. O carte ca o piesă de jazz, în care fiecare personaj dezvoltă solitar propria temă, reunindu-se cu ceilalţi doar în scurte pasaje intense şi pline de semnificaţie. Geniul lui Murakami constă tocmai în această capacitate de a le comunica cititorilor săi o experienţă în acelaşi timp străină şi familiară.” (Booklist)

„O carte despre viaţa nocturnă a oraşului Tokyo, despre intervalul misterios şi neliniştitor dintre miezul nopţii şi zori, cînd timpul însuşi are un alt ritm şi totul devine posibil. Trei poveşti reunite prin coincidenţele absurde, realist-magice, specifice lui Murakami, pe care curgerea minutelor le îndreaptă spre un deznodămînt imprevizibil.” (Publishers Weekly)

Traducere din limba japoneză şi note de Iuliana Oprina

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *