Muzică de film. Dar dumneavoastră?

Pentru că avem voie să ne punem și întrebări mai ciudate – sau, poate nu chiar ciudate, ci mai puțin uzuale -, uneori nu ezit să mă confrunt cu ele.

Nici verbul ”a confrunta” nu este, de fapt, cel mai adecvat. Poate – să îmi arunci în față asemenea întrebări mai puțin obișnuite, să le am în fața minții.

Una dintre ele – dintre numeroasele întrebări din această specie – ține de un dublu registru: muzical & cinematografic.

Direct spus: mă întreb din cînd în cînd, odată la cîteva luni buni, care e muzica de film care este, pentru mine, cea mai pregnantă, care e acea muzică de film care mă urmărește cel mai mult?

Odată cu această întrebare, apare, în cazul meu, și o recurență. Pentru că, de cele mai multe ori, răspunsul meu este cel de mai jos.

Dar al dumneavoastră?

Răspunsul meu, cum ziceam – decupajul muzical major dintr-unul dintre cele mai frumoase filme pe care le știu, pe care le-am văzut și (de multe ori) revăzut:

 

 

Un comentariu

  1. Veronica Lerner says:

    Multe muzici din filme sunt formidabile, greu de ales. Totusi, nu pot uita melodia principala din filmul „Umbrelele din Cherbourg”. Am vazut filmul in tinerete, era primul de acest gen, in care toate replicile erau cantate. Astazi poate ca filmul in sine nu m-ar emotiona la fel ca atunci, dar melodia aceea, de iubire, aceea nu se poate uita…O cant mereu la pian…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *