variațiuni pe fire de păianjen

 

Puii păianjenului se întâlneau cu puii pisicii, în fiecare duminică, după slujba de dimineață, pe-un fir transparent de lămâiță.

 

Niciodată păianjenul n-a făcut mai multe eforturi pentru a intra în ochiul balerinei ostenite. Puii lui albi, văzându-și părintele, au intrat în ochii semideschiși ai altor balerine și tot așa, cu lentoare, până când scena s-a transformat într-o rețea de pânze străvezii de păianjen. Spectacolul a fost, din motive tehnice, anulat.

 

Puii păianjenului Greg se întâlneau, în fiecare duminică, după slujba de dimineață, cu gândacul auriu, pe-un fir transparent de lămâiță.

 

Păianjenul Greg a intrat în ochiul stâng, întredeschis, al balerinei ostenite. Am auzit că-și țese și azi pânza, cu iubire-lentoare, în același loc.

 

Greg sau păianjenul albastru, cum îi spuneau amicii, se întorcea de la muncă, seara, târziu.

 

La ora de arte plastice, învățătoarea le-a cerut copiilor să modeleze din plastilină neagră o pânză de păianjen uriaș. Greg a refuzat. Nu avea degete atât de fine încât să țeasă o rețea de fire care să imite, în doar jumătate de oră, realitatea. A doua zi, se zvonea că va fi exmatriculat.

 

Păianjenul Greg își țese pânza, de vreo doi ani, în același loc. Lângă ochiul stâng, întredeschis, al balerinei ostenite.

 

Am primit de ziua mea un pachet ambalat în staniol. Înăuntru erau nenumărați pui de păianjen cu cruce. Araneus diadematus, așa le zice. De atunci, toți copiii, între 7 și 15 ani, primesc asemenea cutii, la intervale felurite de timp. Nu se cunoaște expeditorul.

 

Păianjenul Greg își țese pânza, de vreo doi ani, în același loc, lângă fereastră. Balerina a murit în condiții suspecte.

 

Toate prosoapele grațios întinse pe balcon ale doamnei Apolodora Sughițescu, vecina mea de la patru, au ca semn distinctiv un păianjen țesut în colțul stâng. Le-a moștenit de la străbunica sa, prea distinsa doamnă, fostă membră de cenaclu literar, Diamantina Apolodora Araneea Sughițescu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *