Ungurii de pe Sirius  

„Până şi copiii de grădiniţă ştiu ca strămoşii ungurilor au venit de pe steaua Sirius iar Iisus era un prinţ part, deci pe undeva rudă cu ungurii, scrie cotidianul budapestan “Népszabadság” care-i invită pe cititori să cunoască o parte dintre cele mai aberante teorii legate de originea poporului maghiar, lansate nu numai la forumuri de genul “Întâlnirea Mondială a Sciţilor”, ci şi în diferite publicaţii din străinătate sau pe internet. Pentru exemplificare, cotidianul a cules câteva dintre cele mai ciudate astfel de teorii. Planeta noastră a fost de fapt populată la început de maghiari, este citat un oarecare  Csicsaky János, care se autointitulează “căpitan de cursă lungă”. Originea cosmică (steaua Sirius) nu exclude faptul că leagănul umanităţii a fost continentul scufundat în Oceanul Pacific, misteriosul Mu, unde, spune autorul teoriei, au fost găsite urme ale maghiarilor. În lucrarea lui care se ocupă de această temă el afirmă: “Limba noastră demonstrează, la fel ca urmele  ce se regăsesc în lava vulcanilor, că în perioada preistorică, strămoşii noştri au avut cea mai înaltă cultură şi au fost stăpânii întregului glob. Faptul că am reuşit să ne păstrăm destul de bine puritatea noastră rasială şi însuşirile noastre, mai bine decât actualii eleni, dovedeşte că suntem rasa cea mai nobilă dintre toţi locuitorii Terrei”. Un alt propagator al supremaţiei maghiare, profesorul universitar Cserép József, a urmărit soarta maghiarimii până la Alexandru cel Mare care era bineînţeles ungur, analizând moştenirea lemură (Lemuria este un ipotetic pământ pierdut despre care se presupune că se găsea în Oceanul Indian sau Pacific. Nu s-a dovedit ştiinţific existenţa sa). În schimb Vámos-Tóth Bátor, profesor de geografie emigrat din Ungaria,  susţine că în Indonezia fiecare a patra denumire geografică este maghiară, iar în Valea Indului- fiecare a treia. Deci nu este de mirare că şi limba originară din America a fost maghiara, potrivit cercetărilor efectuate de Móricz János în  anii 60, în America centrală şi de sud, în Peru şi zona Amazonului, dar mai ales în Ecuador. Triburile de amerindieni de aici au avut strămoşi unguri şi odinioară vorbeau ungureşte. El a descoperit şi o reţea de peşteri cu comori prin care circulaseră triburile străvechi. La început, părea că biserica mormonă din SUA ar sprijini cercetările lui Móricz , dar el a aflat că în spatele acesteia se ascunde o organizaţie care tinde să domine lumea, de aceea, omul de ştiinţă ungur nu le-a transmis secretele peşterilor, spunând că nu a sosit momentul. El recunoaşte că i-a supărat pe spanioli deoarece nu au vrut să admită că limba străveche nimicită de aceştia a fost maghiara”(Adevărul,18 iulie2013).

Igazi János, profesor de paleontologie la Universitatea din Bremen, considerat în mod unanim cel mai mare specialist european în studierea stegosaurilor, a publicat în anul 1998 o lucrare de 835 de pagini intitulată Dinozaurii şi originea ungurilor. Socotită o adevărată capodoperă de către naţionaliştii maghiari, care au cerut ca Igazi să aibă parte încă din timpul vieţii de o statuie în faţa Parlamentului de la Budapesta, ea a fost primită cu stupoare în mediul paleontologilor, fiind văzută ca o incredibilă însăilare de stupidităţi şi gogoriţe, ceea ce a condus la concedierea lui imediată. Igazi nu s-a lăsat însă intimidat, a crezut mai departe în adevărul său şi, graţie pensiei considerabile pe care o primea de la statul german, a putut să se dedice scrierii unor broşuri de popularizare a principalelor sale idei. Broşurile s-au bucurat de un imens succes, fiind vîndute în sute de mii de exemplare. Pînă în anul 2006, fuseseră deja traduse în 25 de limbi, printre care chineza, japoneza, coreeana, tibetana, hindi şi amharica.

Igazi susţine că dinozaurii au fost cele mai inteligente fiinţe care au trăit vreodată pe faţa Pămîntului, fiindu-le superiori oamenilor în privinţa capacităţilor cognitive. Înzestraţi cu un limbaj eminamente metaforic, atraşi de joc, superfluu şi nesfîrşite competiţii poetice, dinozaurii creau în mod spontan artă, fără nici un efort şi fără nici o preocupare conştientă, trăindu-şi pur şi simplu excelenţa. Animale înzestrate cu înţelepciune, filosofi-regi şi regi-filosofi cu sute de milioane de ani înainte ca Platon să-şi scrie Republica, ei erau sortiţi să domine veşnic Pămîntul, fără rivali şi fără urmă de contestare. Hazardul a făcut însă ca un meteorit rătăcit prin imensitatea universului să strice această armonie divină, împingînd Pămîntul în haos. Dinozaurii şi-au pierdut seninătatea, au uitat să compună poeme şi au pierit ca simple animale. Din ruinele excelenţei lor s-au întrupat însă protoungurii, adevărată rasă de giganţi şi eroi, rasă de aur a cărei înzestrare a fost cîntată de Hesiod, chiar dacă oarecum după ureche. Deşi nu mai aveau parte de spontaneitatea dinozaurilor, protoungurii păstrau încă o parte din prodigioasa inteligenţă a acestora, inventînd, chiar dacă cu destul efort, piramide, epopei, pumnale sau sofisticate calcule geometrice. Igazi crede că protoungurii sînt urmaşii direcţi ai stegosaurilor, născîndu-se înzestraţi cu platoşe, vădindu-şi astfel încă de la început abilităţile războinice. Vreme de peste 60 de milioane de ani, tot ce a fost mare pe Terra a fost rodul creaţiei protoungurilor şi apoi a ungurilor. Cei care au venit după ei, popoare de simpli imitatori, saltimbanci sau plastografi, n-au mai adăugat cu adevărat nimic important pentru istoria lumii, mulţumindu-se să preia pe tăcute din infinitul tezaur de descoperiri şi invenţii datorat geniului urmaşilor dinozaurilor.

 

 

2 Comentarii

 1. Stimate domn Ion,

  Va rog sa ne spuneti si noua care sunt „tampeniile neaose cu romani” de aceeasi amplitudine cu pretentia unora ca ungurii sunt urmasi ai dinozaurilor.

  Va rog, dati-ne si noua acele exemple (cine a scris acele tampenii si unde).

  Multumesc!

  P.S

  Daca dvs nu aveti capacitatea de a sesiza distanta uriasa care este intre aberatiile sustinute de unii maghiari (in ceea ce priveste originea lor) si mitizarea unor episoade care tin de istoria romanilor, atunci aveti o problema cat se poate de reala.

 2. Si cu ce sint aberatiile astea diferite de timpeniile neaose cu romani?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *