Ceea ce vedeți în imagine e un clopot, deși nu pare. Se intitulează chiar așa: Clopotul Meditației, lucrare semnată de Paul Matisse, nimeni altul decît nepotul lui Henri Matisse și fiul vitreg al lui Marcel Duchamps. Instalația face parte din colecția Chateau La Coste, o podgorie de lîngă Aix en Provence unde, pe lîngă vii, se află zeci de lucrări semnate de arhitecți sau artiști contemporani celebri, răspândite în podgorie, pe pantele din jurul Castelului. Și patru restaurante de mare standard, deservite, periodic, de bucătari cu stele Michelin. Plus spații de cazare de cinci stele și un spa. Ca să nu mai vorbim de vinul locului.

Revin la clopotul lui Paul Matisse: am tras o dată de frînghie și am avut parte de o experiență extraordinară, au început să crească niște sunete în jurul meu, am simțit o vibrație chiar în coșul pieptului, apoi, încet, încet, totul s-a stins și am revenit la liniștea de dinainte. Parcă am fost străbătut de o meditație sonoră…
Dacă nu mă credeți, treceți pe acolo șă verificați…
Ioan T. Morar
(n. 13 aprilie 1956, Seitin, judetul Arad) a absolvit, ca sef de promotie, in 1981, Facultatea de Filologie a Universitatii din Timisoara, sectia romana-franceza. In perioada 1981-1986 a fost profesor de limba si literatura romana la Liceul Industrial „Textila” din Lugoj. Din 1987 devine redactor al revistelor Viata studenteasca si Amfiteatru. Dupa 1989 lucreaza la Cuvintul si Alianta Civica. Intre 1990 si 1991 este redactor-sef la „Varietati”, TVR, de unde pleaca prin demisie. Este membru fondator al Academiei Catavencu. Din toamna anului 2004 pina in 2009 este si senior editor la Cotidianul. A realizat mai multe emisiuni de televiziune, activind, pina in 1996, in grupul Divertis. In 2010 a fost numit consul general la Marsilia, functie din care a fost schimbat in 2012. Este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania. A publicat volumele de versuri: Vara indiana (Albatros, Bucuresti, 1984; volum distins cu premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor), Fumul si spada (Cartea Romaneasca, Bucuresti, 1989), Sovaiala (Brumar, Timisoara, 2000; volum distins cu premiul pentru poezie al Uniunii Scriitorilor), Nerusinarea (Brumar, Timisoara, 2003) si Paloarea (Brumar, Timisoara, 2010). Poeziile sale au fost traduse in engleza, franceza, polona, spaniola si maghiara, in antologii si reviste culturale. La Editura Polirom a publicat Negru şi Roşu (2013), Lindenfeld(ed. I, 2005; ed. a II-a, 2006; ed. a III-a, 2013; roman distins cu Premiul National de Proza al Ziarului de Iasi) si Cartea de la capatul lumii. Noua Caledonie: la un pas de Paradis (2007); ”Sărbătoarea corturilor” (2016), ”Șapte ani în Provence” (2018)