Sebastian Lăzăroiu debutează în proză

  • „Fiecare cuvînt e amintirea arderii unui neg de tuș. Și-n fiecare carte un sacerdot rotofei oficiază beat mariajul cu iluzia eternității. Cînd mă satur de minciuna vieții, scriu despre cealaltă viață. E singura garanție că nu scriu eu, că nu las așa nobilă îndeletnicire în seama mea, păcătosul.” (Sebastian Lăzăroiu)

 

Balena Albastră, roman semnat de Sebastian Lăzăroiu, a apărut recent la Editura Polirom, în colecţia „Ego. Proză”. Carte este deja disponibilă în librăriile din ţară şi pe www.polirom.ro, în curînd şi în variantă ebook.

În Balena Albastră răsturnările de situație abundă, iar adevărul are numeroase fețe, totul pe fondul unui joc de-a șoarecele și pisica în care nu se știe cine urmărește pe cine.

balena-albastra-sebastian-lazaroiu

Aleksei Sokolov, agent rus, este trimis sub acoperire în înghețatul Oimiakon, la capătul Rusiei, pentru a-i lua urma lui Znaiușki, ideologul din spatele celebrului joc fatal Balena Albastră. Departe de familie, într-un loc izolat, în care temperatura nu depășește minus cincizeci de grade, Aleksei trebuie să se integreze în peisaj, să se amestece cu localnicii și să încerce să identifice persoane de interes care să-l conducă la cel mai căutat răufăcător al momentului. Drumul spre țintă este însă lung, cu așteptări apăsătoare, cu obstacole neprevăzute, cu alianțe neașteptate și dușmani ascunși, dar totodată un bun prilej de autodescoperire și reflecție.

 PROFIL

Sebastian Lăzăroiu, născut la 20 martie 1970, în Comănești, Bacău. Este de profesie sociolog, autor de studii naționale și internaționale de sociologie și antropologie, publicate în reviste și cărți de specialitate în română, engleză, italiană, franceză; publicist pe teme de analiză politică în diverse periodice din România.

Un comentariu

  1. Intr-o tara in care n-ai niciun fel de spatiu serios de productie, omologare si difuzare continua a stiintelor sociale pe bune, decat asa niste vedete si „intamplari” izolate, toata lumea scrie romane…s-au clarificat toate problemele sociale ale tarii, s-au testat toate medotologiile, s-au epuizat toate subiectele, universitatile nu mai au ce se invete studentii, revistele si jurnalele lor stintifice circula in toata lumea, librariile mustesc de carti de analiza sociala sau politica lizibile…si am trecut la proza!…tara poetica Romania….mai scriem stiintific sau despre problemele reale vociferand pe contributors.ro….

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *