Piaţa de carte din Israel

„În jur de 1000 de edituri, 4 milioane de cititori în ebraică, 1 milion şi jumătate de cititori în arabă şi încă tot pe atâţia în limba rusă (dintr-un total de 8 milioane de locuitori), două lanţuri mari de distribuţie cu un total de 300 de librării – acestea sunt componentele unei pieţe de carte de dimensiuni nu foarte mari, dar extrem de dinamice, cum este cea din Israel.

israel_bf

În fiecare an apar peste 4.000 de titluri noi, iar vânzările depăşesc anual cifra de 35 de milioane de cărţi. Tirajul mediu este de 1.500 de exemplare. Piaţa israeliană de carte oferă numeroase oportunităţi editorilor străini şi agenţilor literari, dacă ţinem cont de faptul că 40% dintre titlurile apărute sunt traduceri, dintre care cel puţin 40% provin din spaţiul de limbă engleză. Cele mai vândute traduceri vin din zona ficţiunii şi tind să crească în continuare, mai ales cele adresate copiilor şi adolescenţilor. În mod cert, este vorba de o ţară cu un apetit impresionant pentru citit.”

Aceste informaţii privitoare la cum este configurată piaţa de carte din Israel sunt preluate de pe siteul http://israelbookfest.ro/ 

Israelul este, de altfel, ţara invitată de onoare a ediţiei din acest an a Tîrgului de carte Bookfest, ocazie cu care, la început de iunie, vor fi în Bucureşti nume mari ale literaturii israeliene.

Amănunte suplimentare despre piaţa de carte din Israel pot fi găsite aici! 

Un comentariu

  1. eu am inteles ca exista totusi si vreo cateva sute de mii sau macar zeci de mii de israelieni care inca vorbesc romana, cu scoli pentru copii etc, adevarat?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *