1.” Sunt colecţionar. Îmi plac gândurile vechi, uzate, cu zimţi roşi ca o monedă antică. Îmi plac sentimentele vechi, parfumate şi tari ca un vin de rasă. Îmi plac vorbele vechi, sonore ca o vioară ofilită.”
2.Este considerat părintele informaticii românești, cu invenția de circuite electornice tristabile.
3.A fost, pentru scurtă vreme, și ambasador – la Ankara.
4.” Fiecare bărbat are nevoie de o amantă! Nevasta crede că el e la amantă, amanta crede că e la nevastă, şi aşa, el poate să şadă liniştit în bibliotecă să citească!”
5.Sora lui Grigore Moisil a fost mama profesoarei Zoe Petre. Soția lui Grigore Moisil a fost sora Lenei Constante.
6.Vocea lui Grigore Moisil:
7.„Omul de ştiinţă nu este pur şi simplu o fiinţă curioasă, redusă la un intelect care gândeşte. El este mai perfecţionat decât o maşină de calcul, este o fiinţă vie, iubeşte şi urăşte, are bucurii artistice, îşi pune probleme de etică etc. De aceea, el nu se poate închide în specializarea sa, uitând munca poeţilor şi a romancierilor, a pictorilor şi a sculptorilor, a arhitecţilor şi a muzicienilor… Formarea culturii generale este o problemă care urmează mai multe nivele. În primul rând, se pune problema culturii generale în propria ta specialitate. În al doilea rând, se pune problema culturii filosofice generale. În al treilea rând, se pune problema formării artistice generale. Toate duc spre marea cultură generală, aşa cum ar trebui să fie înţeleasă de toată lumea“
8.Viorica Moisil, în cartea publicată la Curtea Veche și dedicată soțului său: „Ori de câte ori era amărât făcea matematică, şi ori de câte ori era vesel. Stringenţa ei se potrivea cu spiritul său logic. «Ce vă pasionează în afara profesiunii dumneavoastră?», l-a întrebat odată un redactor. A răspuns: «Matematicile»“
9.Un portret amplu al lui Grigore Moisil – aici: http://adevarul.ro/educatie/universitar/grigore-moisil-profesorul-care-matematica-era-pasionat-matematica-1_53db5c270d133766a8eba0ed/index.html
10.” Greu nu e să ai dreptate, greu e să convingi pe alţii. Nu întotdeauna e greu, ci numai când ai dreptate. Şi mai ales e greu să convingi pe cei care spun că s-au convins.” & „În sfârşit ştiu ce am. E o boală gravă aceea de a dori să iubeşti cum spun Părinţii Bisericii. Da, dar eu am această boală“