Rechinul din metrou

« Un rechin mort a fost descoperit intr-un vagon de metrou in orasul New York, au confirmat oficialii regiei de tranport, citati de BBC News in pagina electronica. Imaginile, prezentate si de WSJ Live, au devenit viral pe net. Neasteptatul pasager, cu o lungime de aproximativ 1.2 metri, a fost gasit sub un rand de scaune dintr-un metrou din Queens, potrivit BBC News. Conductorul a rugat pasagerii sa paraseasca vagonul iar trenul si-a continuat drumul pana la capatul liniei, unde un supervizor a aruncat pestele. Porumbei si chiar oposumi au ajuns in vagoanele de metrou din New York pana acum, insa niciodata un rechin, au declarat oficialii retelei de transport. Cu toate acestea, provenienta sa este un mister. Isvett Verde, din cartierul Brooklyn, New York, care a fotografiat rechinul, a declarat ca a observat ca in vagonul gol al trenului „mirosea puternic a peste”. „E greu sa ramai surprins deoarece se intampla multe lucruri ciudate in orasul acesta, insa asa ceva a fost un pic prea mult”, a declarat ea pentru BBC, citeaza Mediafax. » (Hotnews, 8 august 2013).

În Coreea de Nord lucrurile nu se petrec la fel ca la noi. Dovlecii se fac de şase tone pentru a-i mulţumi tovarăşului Kim Jong-un că s-a născut la timp pentru a-i privi vreme de o clipă. Porumbeii învaţă Oda bucuriei pentru a-i înveseli Admirabilului Conducător ceasurile de meditaţie asiduă puse în slujba poporului coreean. Tigrii aplaudă pînă la epuizare fiecare trecere a unui cortegiu oficial, preferînd moartea unei abateri minore de la învăţăturile Ghidului Suprem. Piloţii de vînătoare fac amor de optsprezece ori pe săptămînă mînaţi nu de gînduri lubrice, ci de speranţa că vor reuşi să-i dea cît mai mulţi soldaţi de nădejde tovarăşului Kim. Bucătăresele economisesc 80% din orezul ce le este repartizat zilnic, fiind convinse că astfel vor contribui la înfrîngerea duşmanului perfid ce pîndeşte la frontiere. Cîinii învaţă alfabetul Morse pentru a-i putea demasca de îndată pe agenţii imperialismului occidental. Hoţii cer permisiunea să treacă în Coreea de Sud, angajîndu-se să fure din buzunarele coreenilor ce au neglijat idealurile comunismului o sumă de minimum două miliarde de dolari pe an destinată să finanţeze construirea unor nave de război. Furnicile fac miere, albinele fac smîntînă, vacile citesc textele lui Kim Ir-Sen, în vreme ce oţelarii şi marinarii sînt capabili de calcule mai rapide decît cel mai complex computer capitalist din lume. Dar asta nu e tot : Coreea de Nord dispune de cea mai teribilă armă din lume, privirea lui Kim Jong-un. Există legende colportate sistematic de agenţii serviciilor secrete despre sutele de mii de femei ce au fost fecundate de privirea senină a Virilului Conducător, la fel cum există tot atît de multe legende despre miile de sceleraţi vînduţi amercianilor care au fost prefăcuţi în cenuşă de privirea furioasă a Energicului Conducător. Se spune chiar că Divinul Conducător ar fi nevoit să evite vizitele în străinătate pentru a nu produce regretabile incidente diplomatice din pricina însuşirilor speciale cu care e înzestrată privirea lui. Închipuiţi-vă ce s-ar întîmpla dacă Michelle Obama ar ajunge să poarte în pîntec un prunc al Magnificului Conducător după o simplă strîngere de mînă !
Pentru a mulţumi naturii că a permis apariţia unui asemenea geniu tocmai între graniţele Coreei de Nord, generalul Park Sung-Jo, numit de curînd Ministru de Externe, a decis să-i contacteze pe cîţiva dintre cei mai celebri artişti occidentali pentru a le cere sfatul în vederea realizării celui mai uluitor performance al secolului XXI. Au avut loc întîlniri cu Jeff Koons, Damien Hirst, Peter Doig, Takashi Murakami, Sophie Calle. Nu s-a aflat ce sume s-au cheltuit din bugetul Ministerului de Externe de la Phenian şi nici cine a oferit soluţia aleasă în final. Abia după găsirea rechinului din metroul de la New York, un transfug nord-coreean de rang înalt a dezvăluit planul grandiosului performance : 1200 de rechini de pînă la trei metri lungime urmau să fie capturaţi aproape simultan, congelaţi, transportaţi apoi în valizele diplomatice ale funcţionarilor de la ambasadele nord-coreene din Occident. Apoi, într-o noapte aleasă în funcţie de predicţiile astrologilor care lucrau pentru guvernul de la Phenian, urmau să fie realizate replici din carne de rechin ale monumentului de la Stonehenge în 10 capitale ale lumii capitaliste : New York, Tokyo, Paris, Londra, Berlin, Roma, Madrid, Lisabona, Amsterdam, Bruxelles. Se pare ca planul a fost îndeplinit în mod minuţios pînă la transportarea rechinilor congelaţi în cele zece capitale alese de aparatul de propagandă nord-coreean. Din nefericire pentru generalul Park Sung-Jo, care a fost spînzurat imediat după eşuarea proiectului, ambasadele nord-coreene nu dispuneau de congelatoare suficiente pentru a păstra în condiţii decente cîte 120 de rechini. Aşa se poate explica apariţia unor rechini cu miros nu prea plăcut în metroul din New York, în aeroportul din Tokyo sau la diverse Case de Pensii de la Berlin…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *